13 juli 2007

Tour de France på middag


Med en cykeltokig man är det ingen risk att jag missar Tour de France. Varje kväll vid tiotiden är det rafflande dramatik när godbitarna från dagens etapp visas. Jag brukar slänga ett öga på slutspurten och försöka lära mig de olika tröjornas betydelse. Tasteline är fyndiga och presenterar dagens rätt för Tour de France. Jag hänger på och gör en tomaträtt som jag läste om i Svenskan. Ursprungsreceptet kommer från Vikentomater i Skåne. Tillsammans med grillad lammentrecote och sallad blir det en middag värd ledartröjan.

Varma tomater med mozzarella

12 tomater i blandade färger och storlekar
olivolja
1 mozzarellaost
basilika


Jag köpte ekologiska tomater för att de har så mycket mer smak. Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Krydda med lite socker, salt och peppar. Häll på lite olivolja och sätt in i ugnen. 200 grader i cirka 15 minuter. När tomaterna är färdiga blandar man ner bitar av mozzarella som smälter lite. Avslutningsvis lite färsk basilika. Ljuvligt gott.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ninna tack för dina härliga recept, jag läser dom och testar!Tipsar om en god fyllning till fläskfilé med anledning av din mozzarellasallad: Fyll filén med mozzarella, hackad lufttorkad skinka och 5-6 färska salviablad. Krydda med flingsalt och grovmalen svartpeppar. Fäst ihop med tandpetare och grilla under lock i ca 25 min. Mumsigt!!

Ninna sa...

Det där låter supergott. Jag lägger upp det som ett eget recept. Äntligen har vi fått badväder.

badhälsningar från ninna