19 juli 2007

Matig caesarsallad


Det här är en variant på caesarsallad som brukar försvinna snabbt. Alla var extra hungriga så jag hann inte med att ta bilden förrän det bara var lite grann kvar i skålen. Men det räckte ändå till fyra.

Caesarsallad med äpple och palsternacka.


5 palsternackor
5 potatisar
1 dl riven parmesanost
1 dl lättcreme fraiche
1/2 dl mjölk
1 msk honungsdijonsenap eller annan söt senap
1 rödlök
1 äpple
1 ask körsbärstomater
1 kruka romansallad


Skala och skär potatis och palsternacka i klyftor. Rosta dem i ugnen i 225 grader.
Mixa ost, creme fraiche, mjölk, och senap. Smaka av med salt och peppar. Skär löken och äpplet i tunna skivor. Blanda med romansallad och tomater. Lägg i potatisen och palsternackan och ringla dressingen över. Grillade kycklingfiléer till, gör det hela ännu bättre .

Inga kommentarer: