26 juli 2007

Brunchsallad


Dagens brunch bjöd på en supergod sallad och yoghurt i glas, med mosade hallon i botten och rejält med lönnsirap på toppen. Jag som alltid brukar ha honung på yoghurten, vilken skillnad det blev. Lönnsirap är mycket godare. Smaken gjorde att det nästan påminde om crème brulée. Från och med nu kommer lönnsirap att få bo i mitt skafferi.

Dansk brunchsallad

rucola
rödbetsblad
finstrimalad röd paprika
soltorkade tomater
hela valnötter


Jag har inga exakta mått utan man får gå på känsla. Blanda alla ingedienserna och gör en dressing på olivolja, balsamvinäger och en skvätt citronsaft. Den slank ner väldigt lätt tillsammans med lax och äggröra.

3 kommentarer:

Catt sa...

Är inte honung nyttigare än lönnsirap?
Honung sägs smörja hjärncellerna..
Lönnsirap äter amerikanerna till frukost - say no more..
Undrar Catt

Ninna sa...

Med lönnsirap är det som med de danska wienerbröden, äter man dem varje dag blir slutresultatet inte så lyckat. Honung för hjärncellern låter bra, själv kör jag med hampafrön och ekologiskt vin.

/ninnan

Ninna sa...

Med lönnsirap är det som med de danska wienerbröden, äter man dem varje dag blir slutresultatet inte så lyckat. Honung för hjärncellern låter bra, själv kör jag med hampafrön och ekologiskt vin.

/ninnan