07 april 2008

Tack och lov för frysen


I kväll hände det igen, Findus klev ut ur frysen och fixade paniken i köket. Grönsaksblandningen med bladspenat, paprika, sockerärter, ost och solrosfrön värmdes i panna. Osten smakade noll och stärktes upp med smulad fetaost. Solrosfröna fick sällskap av ytterligare några till. Men annars mums för hungrig mage. Laxfilé, från samma frys, ugnsbakades med wasabi och sesamkrydda.

Vad den råstekta potatisen hade där att göra begriper jag inte. Kanske kände jag mig aningen utfryst och behövde fixa något eget, helt i onödan.

Laxfilé på salladsbädd

1 eller 2 påsar beroende på hur hungrig du är av Findus bladspenat, paprika och sockerärter
4-6 frysta laxfiléer
wasabioch sesamkrydda från Santa Maria
lite extra smulad fetaost


Ugnsbaka filéerna. Värm grönsakerna snabbt och smula över mer fetaost. En kall yoghurtsås smaksatt med vitlök eller wasabikryddan är perfekt till.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad du kan trolla. Hokus pokus och så blev det en festmåltid. Det låter jättesmarrigt. Ha det gott. // Solan

Lena sa...

Ibland är färdigt ur frysen en gudagåva. KRAMEN!

Ninna sa...

Trolleri eller inte. Findus har lyckats.

Mors deka, jag älskar det namnet. varifrån kommer du? Jag har mitt ursprung i Torsås mellan Kalmar och Karlskrona. DÄr säger man också mors deka. kram