04 april 2008

Hur länge har du väntat?

Igår var jag och mina bästa och flamsigaste väninnor på Aquavit i Clarion Sign Hotel. Snyggt bygge med så mycket New York känsla det att gå att få vid Norra Bantorget. Avskalad inredning, uppochnedvända kristallskålar som taklampor och upplösta frukter i vattenfyllda glasbehållare utmed baren. Bubblat vatten för 59 kronor flaskan. Märks det att jag inte är toppnöjd?

Maten var absolut bra. Vi åt en klassiker från NY krogen, grillad tonfisk, pilgrimsmusslor och bönor. Men vilken urusel service. Den tog tid, var ouppmärksam, hade en tråkig ton och med viss tvekan byttes en alldeles för salt sparris ut. När jag frågade efter mina cookies till kaffet, som hade börjat svalna, svarar servitrisen irriterat: Och hur länge har du väntat? Fel svar, fel servitris, fel inställning. Jag hade väntat tillräckligt länge och hoppas att det handlade om ett enskilt fall med en ruskigt dålig dag. Annars finns nog risken att fler än jag väljer bort en krog med ett snäsigt tilltal.

Nu känner jag mig sugen på fetaost och i kväll lutar det åt den här salladen ihop med något köttigt.Fetaost- och ärtsallad
1 paket frysta delikatessärter
1 paket fetaost
några nävar babyspenatLåt ärterna snabbt vända ner i kokande vatten. Häll av och blanda de heta ärterna med smulad fetaost och spenat. Olivolja, färskpressad citron, salt och svartpeppar. Trevlig fredag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

SECURITY CENTER: Look Please Here

emma sa...

Tyvärr, så är du inte den enda jag hört som fått en dålig upplevelse på Sign. Synd, det borde inte vara så.

Maja sa...

Åh, tack för tipset det blir det idag. Har både babyspenat, ärtor och fetaost hemma!

Ninna sa...

Tråkigt att höra att fler är missnöjda, jag var sugen på att pröva deras New York brunch. Kanske ska ge dem en chans till.