27 april 2008

Sommarens hit nr 2


Innan jag blev allt för mätt på matmässan, hann jag smaka en rackarns god kikärtscréme från Saltå Kvarn. Inget färdigt, utan här mixar och fixar vi själva. Men det är mödan värt för här är sommarens tillbehör till allt grillat. I originalreceptet ska det till en skvätt fruktjucie (Fruktkick) som jag helt ogenerat har ersatt med frusen mango. Gillar du inte curry så tror jag på spiskummin.
Oavsett, den här kommer att mixas hela sommaren.

Sommarens kikärtscréme

1 burk sköjda kikärter
1 pressad vitlöksklyfta
1/2- 1 dl frusen mango
lite olivolja
curry
ett finhackat äpple

Mixa alla ingredienser utom äpple till en slät smet. Smaka av med salt och peppar. Mängden vitlök och curry är också en smakfråga. Rör ner det finhackat äpple i smeten och börja grilla.

6 kommentarer:

Catty sa...

jag som älskar kikärter kanske borde testa detta då :) går det verkligen bra ihop med mango ? :)

ann-lou sa...

Intressant kombo! Jag tror att mango i mat kan bli den nya avocadon!

Mia sa...

Låter underbart. men jag som inte gillar mixat, kan man mosa ihop den så den blir grövre eller förlorar den sin poäng då med smakblandning osv.?

lina sa...

Låter helt fantastiskt gott! Spännande med mango i!

Ninna sa...

Hej allihop, mango förvånar märker jag och egentligen ska det ju vara Fruktkick jucie från Saltå Kvarn. men hur ofta springer man på den? Jo, jag tycker att mango funkar. Alla runt bordet gillade det också. och Mia jag tror att det blir precis lika bra om du gör den grövre.

Malin sa...

Åhh... Jag är så GLAD att jag hittat din blogg, har jordens sämsta fantasi när det gäller matlagning, men nu har jag endast efter någon minuts skummande av inlägg här fått MASSA bra tips som verkar supergoda (och enkla!) Tack, tack! Ny favoritblogg...