13 januari 2008

Kalasgryta med miljöschysst fisk


Viktigt tillägg i torsk- och överfiskningsdebatten: All fisk är inte utrotningshotad.

Det finns massor av sorter som är ohotade och vill man äta miljöschysst fisk så har Isabella Lövin gjort en väldigt bra guide som finns på DN:s Mat och Drycksida. Hennes Kalasgryta såg så god ut att den fick bli vår söndagsmiddag.

Isabellas Kalasgryta

600 g hokifilé
500 g oskalade räkor
4 stycken potatisar i småbitar
2 finhackade gula lökar
1 finhackad vitlöksklyfta
1 strimlad röd paprika
1 strimlad gul paprika

1 burk crème fraiche
saften från 1 citron eller 2 dl vitt vin
1/2 finhackad röd chili
8 dl lantbuljong eller fiskbuljong
dill

Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja utan att de tar färg. Låt potatisbitar och chilin fräsa med en stund innan buljongen hälls på. Låt koka tills potatisen börjar mjukna. Vänd ner crème fraiche och citronsaft eller vin. Smaka av med salt och peppar och lägg i filéerna och mycket dill. Koka upp och låt sjuda tills fisken är genomkokt. Räkorna blir bäst om man lägger i dem vid precis innan det är dags att äta.

Vitlök och chili är mina tillägg och orginalreceptet innehåller två burkar med créme fraiche. Jag nöjde mig med en, receptnamnet är däremot helt oförändrat och stämde på pricken.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Åh vad gott det där såg ut!

Ninna sa...

Yes, det här kommer att serveras igen.