En råg- och vetesurdeg blandad med nypon, mandel och russin ger ett av de godaste bröd jag smakat på länge. Nej, jag har inte bakat själv utan det är Bageriet Bulleboden på Kungsholmen som knådat denna goda limpa. Nystartade sedan fyra månader gör Maria Brenander och Carina Åström allt hantverksmässigt från grunden. Inga inköpta halvfabrikat, mjölet kommer från Saltå Kvarn och alla ingredienser utom vissa kryddor är ekologiska. Inte undra på att det smakar gott. Här bakas bröd för både mat och fika.
– Ska jag rekommendera något så blir det våra bullar. Jag kan inte säga vad som är speciellt med dem mer än att de är absolut bäst, säger Carina.
De 23 sittplatserna gör det möjligt att stanna till på Parmmätargatan 7, för både frukost, lunch eller en fikapaus. Måndagar är vilodag och stängt. Övriga vardagar håller de öppet mellan 07.30 - 17.00 och färskt helgbröd erbjuds mellan 10.00-16.00. Vilken lyx för er som bor i närheten.
Bullarna i all ära, men missa för guds skull inte nyponbrödet.
Bageri Bulleboden, Parmmätargatan 7, Kungsholmen
04 januari 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar