27 januari 2008

Snabbmat


Löjligt gott, ohyggligt enkelt. Broccoli, chévre, pasta, pinjenötter och lite rosmarin. Enkla och rena smaker, inget konstigt. Så fjantar jag till det och köper små miniatyrsalami rullade i parmesan. De ligger där som torra, förkrympta små kulor. Det är fullständigt självklart att tunt skivad salami hade blivit bättre. Keep it simple.

Penne med chévre och tunt skivad salami

valfri pasta
250 g chévre
1 dl pinjenötter
lite färsk finhackad rosmarin
tunnt skivad salami
lättkokt broccoli

Koka pasta och broccoli. Under tiden steks pinjenötterna i en klick smör och olivolja tills de får lite färg. Blanda i hackad rosmarin. Klicka i bitar av chévre och pinjenötterna i den heta pastan. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat tillsammans med broccolibuketter och salami. Pasta pronto, glöm inte att ringla över lite extra olivolja.

Inga kommentarer: