22 maj 2007

Andra bullar


Ikväll serveras det grekinspirerade lammfärsbullar. Här är alldeles för kallt och jag längtar till Medelhavet. För fyra hungriga behövs följande:

800 gr lammfärs
1-2 pressade vitlöksklyftor

200 gr smulad fetaost

1/2
dl matlagningsgrädde
1/2 dl finhackad färsk timjan

salt och peppar


Blanda alla ingredienserna, forma färsen till avlånga bullar och stek i lite olivolja. Extrautrustning: tsatsiki, (prova att smaksätta den med lite finhackad mynta), sallad och klyftpotatis.

2 kommentarer:

Catt sa...

Ninna!
Dina mattips är fantastiska och ovärderliga! Precis den här "kokboken" har jag länge letat efter; så din blogg kommer att bli mitt favoritbokmärke!
Eftersom jag har haft förmånen att smaka din goda mat, i ditt trevliga sällskap, tycker jag att du måste ge alla andra en liten "profil" på vem du är. Vem vågar lita på en okänd människas tips?
Jättefina bilder dessutom!!
Kram från ett stort fan.
Catt

Ninna sa...

Tack,tack, vad kul att du gillar den.
Jag har själv saknat något ställe att samla alla bra tips och goda middagar. Alla mina försök att skapa egna receptböcker har slutat i pappershögar och recept som "bara försvinner". Från och med nu kommer de att finnas säkrade på nätet. Profilen och lite annat är på gång.
Dessutom kommer nog en hel del av din och min sommarmat att dyka upp.
Kram