15 maj 2007

Het pasta med scampi och rucola


Det här är en av mina favoriter. Supersmarrig, superenkel och supersnabb. Allt görs under tiden pastan kokar. Jag använder spaghettini fullkorn från Kungsörnen som blir klar på sex minuter. Receptet är för två personer.

1-2 vitlöksklyftor
2 kryddmått sambal olek (för normalstark smak)
1 röd paprika
1 dl riven parmesan
2 nävar rucola
scampi, rå eller kokt, ca 250 g

Riv parmesan, så att den är klar, för det går snabbt på slutet. Fräs finhackad vitlök och strimlad paprika mjuk i två matskedar olivolja. I med sambal och rör runt. Lägg i scampin och om den redan är kokt så gäller det att vara snabb. Den ska bli varm, inte kokas. Häll av pastan, men spara lite av kokvattnet, ungefär en halv deciliter. Tillbaka med pastan i kastrullen eller i en stor skål. Blanda ner parmesan, lite kokvatten och rucola. Häll på den varma scampisåsen och rör runt ordentligt. Salt, lite peppar och ringla över lite citronolivolja. Klart.

Inga kommentarer: