25 maj 2007

Bästa burkmaten


Det här är buljongernas buljong. Efter att ha provat den är jag fast. Även Catt som är grym i köket höjer den till skyarna. Den fungar till allt; vegetariskt, kött, fisk, you name it. Finns i hälsokostaffären. Tack Biofood.

6 kommentarer:

Catt sa...

Oooops!
Här kom jag in i köket!
Själv föredrar jag att betala lite extra för Renée Voltaires snygga etiketter, men samma goda buljong. ;-) Det måste ju också vara snyggt i köket när man lagar mat.
Catt

Ninna sa...

Håller med, men buljong i plastpåse funkar inte för mig. Den lyckas alltid med att smita ut. Så i det här fallet går det praktiska före. Men man skulle ju kunna ånga av etiketten på Voltaires påse och klistra på burken. Eller rent av tipsa henne!

Catt sa...

Här kommer ett toppentips:
Gör en enkel parmesanrisotto med den här buljongen och dina gäster tror att du är bästa italienska kocken!

Gör så här till 4 personer:
4 dl avorioris
1 liter av den goda buljongen!
100g smör
1 dl riven parmesan
salt och vitpeppar

Sjud riset (utan lock som i norditalien) i 9 dl buljong. När riset är torrt, smält ned smöret. Tillsätt resten av buljongen och parmesanosten.
Blanda ordentligt. Salta (sparsamt) och peppra.

Jessica sa...

Jag kan bara få tag på en buljong från Biofood som heter "Buljong utan jäst och socker". Vet du möjligtvis om det är någon skillnad mot lantbuljongen?

Ninna sa...

Det är samma buljong. Ett tips från kursen är att förutom att använda den som en traditionell buljong, så fungerar den alldeles utmärkt torr som krydda. I röror, sallader, bland böner och gryner, i princip överallt.

Jessica sa...

Tack för tipset. Då blir det nästan som ett örtsalt, fast bättre ;). Köpte hem Renée Voltaires lantbuljong också för att ha något att jämföra med. De är väldigt lika. Skillnaderna är väl att Renées innehåller rårössocker och mer grönsaker.Jag testar nog Renées buljong i morgondagens soppa, det kommer säkert bli smaskens! Känner du någon skillnad på dessa två buljonger?