Rabarberna står som spön i backen och recepten likaså. När jag tröttnat på paj brukar jag göra rabarberkompott. 7-8 rabarber skärs i småbitar och får koka mjuka tillsammans med en aning vatten och ungefär 1-1,5 dl råsocker. Ibland smaksätter jag med pyttelite riven färsk ingefära, eller så får en kanelstång koka med. Häll upp i glas och toppa med lite vispad grädde som blandas med vaniljyoghurt. Högst upp lite granola. Utan grädden och med mer yoghurt blir det en perfekt frukost.
28 maj 2007
Efterrätt vs frukost
Rabarberna står som spön i backen och recepten likaså. När jag tröttnat på paj brukar jag göra rabarberkompott. 7-8 rabarber skärs i småbitar och får koka mjuka tillsammans med en aning vatten och ungefär 1-1,5 dl råsocker. Ibland smaksätter jag med pyttelite riven färsk ingefära, eller så får en kanelstång koka med. Häll upp i glas och toppa med lite vispad grädde som blandas med vaniljyoghurt. Högst upp lite granola. Utan grädden och med mer yoghurt blir det en perfekt frukost.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Du, den här måste jag testa! Själv är jag rabarberpaj-älskare, men ombyte förnöjer som det heter. Vilka bra recept du har, tjejen.
Skicka en kommentar