15 oktober 2008

Smashing pumpkin


Pumporna har landat i grönsaksdisken, stora och knalloranga. Alla ska inte bli till skrämmande lyktor, prova Butternut och Muscat som är två goda matlagningspumpor. 
Pumpa i soppa och kaka är klassiker, men jag tycker nog att det är godast att ugnsrosta. Smaken påminner lite grann om sötpotatis. Perfekt att blanda ner i en sallad, att bara ha som tillbehör eller som här, topping på en risotto. 
Jag skar lagom stora pumpabitar, finhackade en halv röd chili, skvätte på lite olivolja och salt och rostade i 20 minuter. 
Risotton (Zetas snuskigt goda) kokade i Renée Voltaires lantbuljong, som gör den makalöst smarrig. Plus parmesan som jag på Paulas (min Martha Stewart-väninna) inrådan hyvlade i fiberriktningen. Till detta kycklingkubbor med finkrossad corn flakes som ett krispigt täcke. Jojo, det smakade.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh så gott det lät och såg ut!! Pumpa åt jag för första gången häromdagen och jag är helt såld! Supermumsigt var det!

Missa inte att vara vara med i tävlingen som jag håller där man han har chansen att vinna ett "Höstlovs-bak-paket" !! :)
För mer info om tävlingen , gå in på min blogg: www.kalasgott.blogg.se

Kram, Jennie