13 oktober 2008

Missa inte Matakuten


Om vill veta vad era barn serveras till lunch (jag vet, det finns undantag) bänka er i TV-soffan och titta på TV4 på måndagar kl 21.00  Det är en hisnande upplevelse av hur långt bort från matlagning och riktiga råvaror det går att komma. Jag hoppas verkligen att det här skapar en ordentlig debatt. 

Hur kommer det sig att vi accepterar att våra barn ska äta sådant som de flesta av oss inte ens skulle fundera över att ta i vår mun? Industilagat, smaklöst, näringsfattigt och uppvärmt igen.   Varför nöjer vi oss med svaret att de finns inga pengar och tid, när Carola Magnusson gång på gång har bevisat att det inte blir dyrare med riktiga råvaror?
Det kanske inte är så konstigt att det stökas och bökas i klassrummen. Med en tom mage och ett svajande blodsocker är det svårt att vara koncentrerad och att orka. 
Det behövs fler som engagerar sig i skolmaten, fler som brinner för riktig mat och som ser barnen som små lunchgäster. Det är dags för en förändring.

Hur är maten i era barns skolor? 

3 kommentarer:

Jenny sa...

Visst är det ett bra program! Så intressant - fast jag blir så förbannad på dessa mattanter som inte har ett uns yrkesstolthet och intresse - hur kan man med berått mod servera en hel skola svartbrända kycklinglår? Aldrig i livet att jag hade gjort det!

lina sa...

Inte bra! Hel/halvfabrikat rakt igenom. Skrämmande!

Stella sa...

Jag håller med. Barn behöver bra mat!