10 oktober 2008

Helgens snabba


Råkar du ha en handelsträdgård i närheten eller till och med en egen liten odling där det växer zucchini. Gå genast ut och kolla om det inte just nu råkar finnas småsmå blommor på plantorna.

Plocka dem försiktigt, skölj om det behövs och stek dem några minuter i olivolja tillsammans med finhackad vitlök. Pysta i lite sambal oelek eller en bit hackad röd chili. Rör om och sist i med räkorna, bara några sekunder.
Under tiden har Zetas nya goda, dyra parpadelle i svart förpackning kokat klart (6 minuter) och allt läggs upp på tallrik med lite extra olivolja, peppar och flingsalt. Det blir definitivt vin till den här maten.
Trevlig helg!

Råkar du inte hitta några blommor så går det lika bra med zucchini i tunna skivor. Köp gul om det finns, den är mycket godare.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej där!

Jag ville bara hälsa dig välkommen tillbaka till "verkligheten". Kul att få läsa dina tankar och recept igen!

Ninna sa...

Tackar, jag ska försöka hinna med att uppdatera lite oftare.

Ninna sa...

Tackar, jag ska försöka hinna med att uppdatera lite oftare.