Pumporna har landat i grönsaksdisken, stora och knalloranga. Alla ska inte bli till skrämmande lyktor, prova Butternut och Muscat som är två goda matlagningspumpor.
Pumpa i soppa och kaka är klassiker, men jag tycker nog att det är godast att ugnsrosta. Smaken påminner lite grann om sötpotatis. Perfekt att blanda ner i en sallad, att bara ha som tillbehör eller som här, topping på en risotto.
Jag skar lagom stora pumpabitar, finhackade en halv röd chili, skvätte på lite olivolja och salt och rostade i 20 minuter.
Risotton (Zetas snuskigt goda) kokade i Renée Voltaires lantbuljong, som gör den makalöst smarrig. Plus parmesan som jag på Paulas (min Martha Stewart-väninna) inrådan hyvlade i fiberriktningen. Till detta kycklingkubbor med finkrossad corn flakes som ett krispigt täcke. Jojo, det smakade.
1 kommentar:
Åh så gott det lät och såg ut!! Pumpa åt jag för första gången häromdagen och jag är helt såld! Supermumsigt var det!
Missa inte att vara vara med i tävlingen som jag håller där man han har chansen att vinna ett "Höstlovs-bak-paket" !! :)
För mer info om tävlingen , gå in på min blogg: www.kalasgott.blogg.se
Kram, Jennie
Skicka en kommentar