01 juni 2008

Packad picknickkorg


Snabba ryck är det som gäller för lunchmackan eller ännu mer för picknickmackan. Kelda har nedkommit med tre nya kalla såser. Jag greppade den med ingefära och rosmarin. Busenkelt att göra själv, men just nu är det snabbsnabba ryck som premieras. Ska mackan med ut på en längre tur i naturen så gör den som en wrap. Enklare att hålla och godare att äta.

Picknickkorg

Lägg rucola, finskuren röd paprika, en klick sås, kyckling från gårdagens middag och lite smörgåskrasse på ett tunnbröd. Rulla ihop och lägg servett eller smörgåspapper runt.

Se till att du har plats för lite skivad melon med smulad fetaost, en skvätt olivolja och lite peppar.

Bubbel i flaska, kaffe i termos och så lite god choklad (lyxvariant Frödinge kladdkaka i portionsförpackning) och korgen är klar.

Inga kommentarer: