19 juni 2008

Vilken kioskvältare


Maria på jobbet är en fena på mat och luften är fullkomligt fylld av roliga tips. Det här lyckades jag snappa upp och komma ihåg, för att direkt gå hem och göra.

Kronärtskocka, parmesan och majonnäs, mina vänner vilken röra. Jag kan äta den direkt med sked, men i pasta, på bröd eller till grillat kommer den att bli sommarens kioskvältare. I morgon är det jag som åker till affären och länsar hyllan på kronärtskockor. Det finns ett liv efter sillen.

Kronärtskocksröra
1 burk kronärtskockor
1/2 dl majonnäs

1-2 dl riven parmesan


Finhacka skockorna och blanda med majonnäs och parmesan. Måtten är ungefärliga så det behövs kanske mer av något. Smaka av med salt och peppar. In i ugnen några minuter tills parmesanen smält. Serveras ljummen och precis så lat som jag vill ha min sommarmat.

4 kommentarer:

kristin sa...

Vilken fin gaffel!

carolina sa...

kan tänka mig att röran är gott på valnötsbröd :) eller i wraps? mycekt god verkar den iaf!

Ayla sa...

oj vad gott och enkelt det lät! ska definitivt prövas så fort som möjligt :) återkommer med vad min stora familj tyckte om det hela....

Anonym sa...

Fick något liknande recept av en kvinna från Sydafrika, men hon la även till finhackad grön chili (finns i burk på Tex-mex hyllan), finhackad röd paprika, och pressad vitlök. MUMS! Jag gör detta till egenbakat pitabröd som jag skär i smara bitar.
/Lotta