05 maj 2008

Drink, bara fötter, rödbetor och keso



Jag steker alltid sparris och rödbetor.  Långsamt på svag värme med lite flingsalt och timjan. Aldrig mer kokning, eftersom jag tycker att de tappar smak. Det är dags för grillning och skönt klirr från drinkar. Ja, en helt vanlig tisdag, sommaren är kort och här gäller maximal njutning. Smart sås av Jamie med keso och lax kryddad med wasabi och sesam.  Gud vad fötterna trivs bra i gräset. 

Kesosås

1 burk vanlig keso
generöst med olivolja
saften av en halv citron
finhackad timjan efter tycke och smak

Blanda samman, smaka av med salt, peppar och servera till rödbetor, och lax eller varför inte  till lammfärsbullar?

1 kommentar:

Anonym sa...

Det där såg verkligen smarrigt ut! Jag älskar rödbetor, för min del går de bra att äta kokta också. :-)