Tomater och gurka är det vi köper mest av i grönsaksdisken. Vitkål och blomkål är ingen hit. Inga chockerande nyheter men med aningen fantasilöst för min smak. Vintertomater är överskattat, mestadels hårt och smaklöst. Burk smakar bättre.
Gurka? Jag har helt missat storheten med denna gröna tingest. Till tsatziki absolut, möjligen på frukostmackan och allra bäst inlagd. Men i sallad, nja. Nej jag vill slå ett slag för kålen, inte minst den vita. Det handlar inte om att börja äta pizzasallad i mängder utan lite vitkål här och där blir bra. Testa Tinas nudelsallad till grillat, en solklar hit.
Nudlar, finstrimlad vitkål, färsk mynta och korinader, lite sockrade rabarberstrimlor , vårlök och några stänk tabasco och saken är biff.
Allt som behövs för att göra vitkålstrimlorna lite fogligare är en gnutta salt och lite mjukgörande massage. Klart för mat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar