24 september 2008

Back in business


Jag är tillbaka från diverse utflykter, semestrar, för mycket jobb och gud vet vad. Tillbaka bland grytorna och stöket i köket. Men mest tillbaka till stunden vid middagsbordet. Skratten, smaken och avkopplingen. Så mycket stök lär det vid närmare eftertanke inte bli. Snarare snabbare och enklare. Och mängder av bra tips på genvägar en normallagom torsdag.

Svenska äpplen är i högform och mitt tips är; Köp. Köp flera olika sorter och glöm inte bort att lukta. Det är så här riktig äpplen doftar. Jag skalar, kärnar ur och torkar dem i ugnen.
Supergott på morgonyoghurten, som snacks med nötter eller doppa dem i smält choklad. Som ni hör är det lika bra att torka många.

Torkade äppelringar

Sätt ugnen på 50 grader, lägg tunna äppelringar eller bitar på en bakpappersklädd plåt.
Det går alldeles utmärkt att ha med skalen om man vill. Låt dem stå i ugnen i minst 4 timmar.
Förvara i tät burk.

5 kommentarer:

Camilla sa...

Tack för tipset, eller snarare påminnelsen. Det ska jag göra med en del av alla äpplen ute i trädgården. Det får bli en uppgift för helgen.

Stella sa...

Ska nog testa det imorgon! Älskar torkad frukt och har hela trädgården full med äpplen.

Ninna sa...

Mina tog slut rekordsnabbt så nu är det dags att göra nya.

Lingon sa...

Jag frågar för säkerhets skull - ska man låta ugnsluckan vara öppen eller stängd? Har för mig att jag läst i ett liknande recept att den ska vara lite öppen nämligen.

Ninna sa...

Jag hade ugnsluckan stängd, men det funkar säkert att ha den lite öppen. Man förmodligen också torka i rumstemperatur, på ett torrt och varmt ställe.