28 september 2008

God morgonVisst är det märkligt att vi ofta äter samma frukost, när vi inte skulle komma på tanken att äta samma lunch eller middag dag efter dag. Hur blev det så?

För att variera mera har jag numera alltid ett väldigt välfyllt fruktfat i köket och i kylen flera paket med frysta bär. Utmärkt som topping på det mesta och är frukosttiden superknapp då mixar jag helt enkelt en smoothie med blåbär, hallon eller lingon. Frukost on the run.

Müsli i panna

Jag snabb steker müsliblandningen på några minuter i en torr och het stekpanna. Kanske är det ren och skär inbillning men jag tycker att det blir mycket godare än att rosta i ugnen.

1 dl havregryn
1,5 dl rågflingor
1/2 dl kokosflingor
tranbär, aprikoser eller någon annan torkad frukt
1/2 dl hackade valnötter
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 tsk kanel
ett grovrivet äpple
lite flytande honung

Blanda alla ingredienserna direkt i pannan, ringla över lite honung och stek på ganska hög värme. Rör runt hela tiden så att det inte bränns och låt det få färg.

Yoghurt med gojibär och äpple

Ännu enklare men ruggigt nyttigt är att grovriva ett äpple och strö gojibär i fil eller yoghurtskålen. Gojibär smakar som en blandning av russin och lingon och är proppfulla av nyttigheter. Du hittar dem i hälsokosthyllan och i Renée Voltaires sortiment.

Inga kommentarer: