03 december 2008

Julsmaker


Dags för årets första lussebak och samtidigt passar jag på att strö lite gyllene färg på laxen. Malin tipsar om att saffran och dragon blir magiskt gott tillsammans. 
Jag brukar inte jubla över saffran i maten, men här måste jag helt enkelt erkänna; Hon har rätt.  Att det dessutom blev klart på fem röda gjorde inte saken sämre.
Sonen tog om tre gånger, jag börjar misstänka att han trodde det var lussebulle.

Lax med saffranstäcke
4-6 laxfiléer
1 burk lätt creme fraiche
1 påse saffran
1 msk torkad dragon
färskpressad citron

Vispa ihop creme fraiche, citronsaft, saffran och dragon. Lägg filéerna i ugnsfast form och häll på saffranssåsen. In i ugnen 175-200 grader i cirka en kvart. Servera med pressad potatis och en ordentlig skvätt grönt. Mumsfilibabba.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åh det där skall jag testa! Jag fullkomligt älskar saffran och lax så det där är nog definitivt något som faller mig i smaken! :-) Tack för inspirationen!

Varma Hälsningar,
Jennie.

Anonym sa...

Men oj så gott det lät, saffran och dragon kan jag tänka mig blir gott! Måste prova!

Anonym sa...

Vad gott det såg ut! Passar bra innan all julmat kanske=)

Ninna sa...

Yes, det blir julsmaker redan innan jul. ett annat bra tips är att krydda köttfärsen med lite kanel och kryddpeppar, det ger också en skön julkänsla.

Pytte/Eleonora sa...

Jag är också en saffranskeptiker men nu vet jag att det alltså är dragonen som kan rädda den? Ska bli roligt att prova!

Ingrid sa...

Här sitter jag och undrar vad man ska laga för mat ihelgen..och jag fårtacka dig, för nu behöver jag inte fundera längre.
Det låter jättegott och inte är det krångligt att göra.
Ha, en trevlig helg!
/Ingrid