05 december 2008

Provsmakning av sillen


Vanligtvis brukar jag inte köpa färdiga sillinläggningar, det är något med konsistensen i gräddfilen eller crème fraichen som smakar tveksamt. Men när Abba lockar med sin finaste Smögensill med äpple och stenbitsrom kan jag inte motstå frestelsen. Smögensill, mums, jag är helt inne på att göra en julsill med frukt eller bär, lingon har kandiderat men äpple ligger också bra till.

Upplagd på knäcke i sällskap med kokt potatis tar jag en första tugga. Inte så dumt, men tyvärr den konstiga smaken från mejeriprodukten sitter kvar. Helt okej som en snabblunch men den kräver sin potatis. I ensamt majestät, njaaää.

Mitt bästa inläggningstips är att köpa 5-minutersill som är klappad och klar. Klipp i portionsbitar och bland med dina favoritsmaker. Färdig sill på fem röda.
Här har du min silltopp. Om du ska göra en ny variant så testa med soltorkad tomat. Själv styr jag nog över åt lingonen och ber att få återkomma med uppvisat resultat.

7 kommentarer:

Mamma Mat sa...

Tack för tipset med sillen.
Har ett skoj tips på en matblogg som ger traditionella recept på julmat. Kika in på http://www.grandilund.se/index.php/category/matodryck/
Hälsningar Mamma Mat

Pytte sa...

Kolla länken till din silltopp, den funkar inte nu eftersom du har dubbelt "http"!

Ninna sa...

Tack Pytte, nu är det fixat.

Pytte sa...

Och tack förstås för finfina silltips. Jag ska göra ett par egna i år för första gången så alla tips uppskattas! Har du någon mer krämig favorit på lut som man kan använda vanlig 5-minuterssill till?

Kinna sa...

Hej! Vet du, jag var inne på din sida senast i eftermiddags och tyckte din loggar var så fin. Kul att veta vem som skriver också. =) Ha en skön helg!
Kinna

I Love Travel sa...

Att en hård macka kan se så god ut! Du gör mig hungrig!

Kika in på I Love Travel för reseinspiration. Ha en bra dag!

Helena Ljunggren sa...

Sill är så gott och jag äter det på tok för sällan :)