18 oktober 2009

Less is more

Om vi pratar enkelhet är nog det här ett av mina simplaste trick. Syrligt svenskt äpple och rödlök (gärna eko) får steka sig något mjuka. Lite salt, rosépeppar eller vanlig svart och det är klart. Denna delikata anrättning behandlar jag sedan på något av följande sätt:
  1. Lägger på blandade salladblad och smular fetaost på toppen. Har jag gammalt bröd hemma steker jag till några krutonger.
  2. Rör ihop med pasta, färsk basilika eller rucola och finstrimlad rökt lax. En bra dag slår jag till med gremolata högst upp.
  3. Blandar med bulgur, matvete eller cous cous och serverar till stekt kycklinglårfilé.
  4. Serverar på surdegsmacka med knaperstekt ekologisk bacon och några välstekta trattkantareller.
Less is more.

4 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Låter gott!

Ninna sa...

Vilken blogg och vilket liv ni lever! Härligt. Jag måste läsa mer.
Jag glömde curry som också är väldigt bra smakkompis med äpple och lök.

Silver sa...

Välkommen tillbaka!

Maria A sa...

Välkommen tillbaka med dina bra tips! Ser fram emot fler :-)