tag:blogger.com,1999:blog-6245171760317170.post4965677313787587319..comments2023-11-05T08:50:58.000+01:00Comments on Favoritmat: HippiebrödNinnahttp://www.blogger.com/profile/11399017267860186520noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-6245171760317170.post-73052002915285003142008-03-06T22:39:00.000+01:002008-03-06T22:39:00.000+01:00Det låter som att nästa vecka kommer att ägnas åt ...Det låter som att nästa vecka kommer att ägnas åt surdegsbakning. Jag gillar att den ligger och ruvar i burk och guldfisk verkar inte så komplicerat. Tack jag är övertygad.Ninnahttps://www.blogger.com/profile/11399017267860186520noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6245171760317170.post-67676861161834180482008-03-06T21:46:00.000+01:002008-03-06T21:46:00.000+01:00Jag håller med dig. Innehållsförteckningarna på br...Jag håller med dig. Innehållsförteckningarna på brödpåsar är läskiga (om det inte är Saltå Kvarn eller Finska Hembageriet). <BR/>Jag tycker definitivt att du ska starta en surdeg. Det blir underbart bröd! Själv bakar jag 3-4 ggr/vecka, men jag har ju inga barn =P.<BR/>Trevlig helg,<BR/>Rebecca.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6245171760317170.post-90655538754577901242008-03-06T15:12:00.000+01:002008-03-06T15:12:00.000+01:00Surdeg är easy-peacy. När du inte använder den, li...Surdeg är easy-peacy. När du inte använder den, ligger den och ruvar i en liten burk i kylen. När du ska använda den, tar du fram den, matar den med socker/mjöl/honung/russin - vad som helst med kolhydrater i. Vänta några timmar, blanda ut i degspadet (men spara lite i burken) med bara en liten nypa pressjäst och baka som vanligt. Brödet blir saftigare, godare, nyttigare och håller längre. När du är klar blandar du i lite nytt mjöl i surdegen som du sparade i burken, rör om med lite vatten och ställer in i kylen. Baggis. Really. Även för familjer som jobbar heltid. Bakar bröd en gång i veckan med min surdeg, som vid det här laget har hängt med i fem år. Inte alls som att skaffa ett barn till. Mera som att ha en guldfisk.Anonymousnoreply@blogger.com